:: Istimewanya Di sini::

Hari ini mama sekeluarga menghantar angah abid balik ke asrama… rasa mahu dipontengkan saja dari persekolahan sebab 3 hari saja hari persekolahan sebelum cuti raya… tapi tak sampai hati pula..

Saat memasuki kereta, insan yg paling gembira ialah amani… gembiranya terzahir dari riak wajahnya… dan kebiasaannya, dia akan berpindah riba dari mama ke along, dan ke angah..

Semua akan melayan amani tanpa merungut, tanda kasih tertumpah keatas adik istimewa mereka. 

Kami berhenti sebentar di pantai remis pada pukul 6.50 petang untuk menikmati suasana matahari terbenam… kereta tidak dimatikan… seorang demi seorang keluar dari kereta, tinggal amani seorang di kerusi belakang… beliau melihat along dengan penuh harapan, agar di dukungnya keluar. Saat along melambai dari luar, bibir amani mula mencebik.. sedih kerana ditinggalkan di dalam kereta… semua ketawa melihat gelagatnya..

Lalu amani didukung keluar ke pantai…bertukar tangan dari along ke angah…

Mama memerhati sahaja tindakan anak2 ini.. tanpa disedari, ternyata amani menjadi sumber kebahagiaan yang disulami dengan kerjasama di antara ahli keluarga. Amani menjadi titik menyambung ehsan dan kasih sayang di antara abang, kakak dan adik…

Namun, kebahagiaan itu hanya kami sekeluarga saja yang tahu… Alhamdulillah, kami bersyukur dengan kurniaan Allah yang satu ini, semoga Allah meredhai kami sekeluarga…amiinn…

~ by Zarina on June 19, 2017.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: