:: Katanya Homestay Ayam ::

Lama juga babah nak siapkan reban ayam ni… reban lama masih ada tapi dengan kehadiran ahli baru iaitu cik puyuh, kenalah buat reban baru…

Kayunya di order online… ramai yang jual kayu pallete… ada yang dibeli secara ‘loose’ … pallete yang sudah ditrim dan ada juga yang dibeli raw…

Modalnya tak banyak sangat. Sementelah babah sudah punya hampir semua peralatan pertukangan…

Dan… tadaaaa…. inilah ‘lau’ ayam kata orang Penang… aka reban ayam… rakan2 facebook pula menamakan homestay ayam…

Selepas di’extend’, ada yang berminat untuk menempah untuk arnab & kucing mereka…. aduuhhh, babah kata tak daya sebab proses nak ‘dissamble’ raw pallette agak memenatkan…

Meh tengok…

image

Syok ar korang boleh naik turun tangga..

image

Hai, siap lepak kat pintu lagi…

image

Siap lampu lagi…jangan stay up lama2 nooo…

image

Yeay! Ini mama punya corner…

Jika ditempah, mahu juga cecah ribu utk rumah sekecil ini…

~ by Zarina on October 14, 2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: