:: Tahukah Anda (2) ::

image

Kerabu Pucuk Kaduk

Pucuk kaduk sangat sedap dibuat kerabu, selain dimakan sebagai ulam atau dimasak lemak…

Pucuk muda dibasuh, disusun, digulung dan diricih halus2… Bahan lain ialah serai, halia, bawang besar, kerisik, cili giling, belacan, asam jawa, garam, gula dan udang (atau kerang atau perut).

Kesemua bahan digaul. Akhir sekali campurkan sedikit santan pekat….

InsyaAllah sangat sedap dan sangat baik untuk keaihatan…

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on December 9, 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: