:: Budak Elastik ::

image

Lepas 3 hari, saya mula golek-golek…

image

Right after operation…dah sedar tapi on morfin….

image

Menunggu untuk dibawa masuk ke dewan bedah… layan katun dulu…

2 hari dalam pead icu… Biasanya operation pull through ni, tak lama dalam icu. Untuk kes amani, doktor respi sangat risaukan keadaan paru2nya.. sebab tu dihantar terus ke icu dengan bantuan pernafasan untuk dipantau…. Alhamdulillah, pembedahan tersebut tidak mengganggu paru2 amani… Morfin dihentikan pada hari kedua… Amani merengek, sakit agaknya. Pcm diberikan untuk tahan sakit…

Alhamdulillah, hari ni hari ke-3 operation amani..Jadi, apa yang doktor buat?

Kawasan di area tongkeng dibelah dalam 3 cm untuk menarik usus besar ke anus. Satu lubang anus ditebuk dan disambung (jahit) ke usus besar. Dr kata susah juga hendak mencari kawasan yg paling byk saraf… Tak terbayang macam mana lah mereka buat semua ni…

Alhamdulillah, luka bedahan di tongkeng dah kering.. tinggal bhg anus sahaja.. masa mencuci, nampak benang tercacak…huhu.. amani pulak, dah tak rasa sakit, asyik bergimnastik je… Risau mama tengok. Tp doktor cakap tak apa..

Harapan mama sekarang ialah, semoga anus ini mampu berfungsi, walaupun tidak dapat menandingi yang ori ciptaan Allah…

Cepat sembuh citot mama…. Nanti keluar kita boleh jalan2…

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on April 11, 2014.

6 Responses to “:: Budak Elastik ::”

  1. alhamdulillah amani sayang… cepat sembuhnyer… miss n love you❤❤❤

  2. Semoga Allah segerakan kesembuhan untuk Amani yang comel. Ummi jaga diri juga ya..

  3. speedy recovery heroin mama!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: