:: Mama Suka Makan ::

Mama kalau bab makan, sanggup merentas hutan terbakar!  Disebabkan rindu kesedapan mandi hadramawt yang hanya sekali disantap di Syria, asal dengar restoran arab je, mama ajak babah pergi…

image

Jerebu, hasil kebakaran hutan sepanjang highway KLIA ..dan juga area Johan Setia

Mandi laham restoran Uncle K, SACC pun mantap tapi ada kurang sesuatu. Nasi mandi sepatutnya ada sedikit rasa ‘smoky’ sebab ia asalnya dimasak didalam periuk dalam tanah. Jika dimasak sendiri, arang terbakar akan diletakkan didalam periuk nasi…untuk mendapatkan aroma ‘smoky’..

terbako

Ha, macam nilah arang dibakar bersama lemak ayam di dalam periuk

Dan…. Akhirnya berjaya juga mama memujuk babah merentasi hutan terbakar lagi berjerebu untuk ke Senawang… Semata-mata nak lunch dekat Restoran Damsyik… Nama pun dah asyikkkkk…. Teringat kenangan indah di Damsyik aka Damascus pada tahun 2011…

image

Available menu

Sangat sedap! Nasinya lembab, dajjajnya just nice dan the aroma… Walla!…bak kata orang arab, wallahi, marra laziz… Exactly rasa seperti yang pernah mama rasa di Damsyik satu masa dahulu..

image

Sedap betul ayam tu..lembut, basah …

We’ll definitely revisit…

image

Interframe sket…

Antara kenangan ketika di Damsyik… Ntah wujud lagi ke tidak wajah2 kat bawah ni…

mandiAyam

Mandi Dajjal

Salahuddin

Tugu peringatan Salahuddin Al-Ayubi… Pusara Salahuddin juga terdapat di Damsyik

stesenKetapi

Bangunan stesyen keretapi

wajah2

Wajah-wajah Syria..

~ by Zarina on March 5, 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: