:: Lunch Maghlubah ::

image

Maghlubah kambing…..thumb up!

image

Tashreeb..

image

‘roti’ paling comel didunia…tiap2 hari rasa nak uli…

Dah lama teringin nak makan nasi maghlubah. Nasi terbalik, dengan lauk diatas. Kat Saudi dulu tak pasti ada ke tak nasi ni. Yang pernah makan, nasi mandi, kabsa, briyani (sedapnya briyani ikan kem 1, yanbu) dan nasi sumbat dalam sayur (taktau nama)…

Hujung minggu lepas, mama ajak babah pergi ke mapau (mat’am palestin abu udey) atau damascus gate, owned by puan Shahrina Sarkawi dan suaminya.

Alhamdulillah, panduan jalan yang diberikan memang sempurna. Senang ja jumpa… Ini koordinatnya
3.009454
101.804363

Ini maghlubahnya….
Ini tashreeb .. roti yang diatasnya disiram kuah berserta daging kambing…

Komen mama…
– maghlubahnya sedapppp…
– tashreeb tu next time tanak disiram kuah. Sebab bila lembek, tak larat nak mkn. Kalau cicah, lebih sedap utk anak tekak ni.
– Asirnya, mango kurang. Kena pekatkan lagi.
– Persekitarannya, area pembuat minuman lecah – kena diperbaiki saluran air. Lain2 tu oklah untuk restoran yang baru dibuka…

Rasa silap pula sebab tak cuba nasi mandi… Takat ni, tak jumpa lagi nasi mandi sesedap mandi hadramaut, syria… Paling hampir ialah restoran Uncle K, SACC…

Next time harus cuba!

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on February 7, 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: