:: Semua Senang Hati ::

image

Sekarang Along dah take over Panasonic Lumix..

image

Bagi la chance kat mama berposing plak…

image

Sejuk sangat….brrrr…

image

Alahai, sian amani…tengah exited tgk mama, mama pusing pulak..

image

Budak yang selalu happy..

image

Singgah kejap kat empangan batu, ulu yam…

Sejak bulan 10 tahun lepas, kami tidak kemana2. Selain dari kesihatan Amani yang perlu dipantau, kami juga tidak dapat meninggalkan rumah kerana sedang diubahsuai..

Kesian anak2, asyik menyebut2 pasal cuti… Nak ke taman rekreasi, mama agak ralat kerana tidak mahu ambil risiko amani ‘diganggu’. Dah kena sebelum ni, serik rasanya.

Semalam babah buat keputusan drastik untuk ke Genting. Shah alam — Genting dalam 1.5 jam sahaja. Mama buat perjanjian dgn anak2, naik ke atas bukan utk bermain. Apatah lagi musim cuti ni tentu ramai orang.

Cuaca yang cerah amat menceriakan. Seperti yang dijangkakan, ratusan orang sedang beratur untuk menaiki skyline. Kami tukar plan, ambil shutter bus untuk ke puncak… Anak2 seronok dapat naik bas!

Awalnya, kami menjangkakan cuaca nyaman. Telahan kami salah! Kabus tebal dan angin kuat di puncak… Menggigil… Kesian iyad sebab berbaju tshirt … Mama hanya sediakan baju tebal untuk Amani. Amani sangat nyenyak sebab mcm dalam aircond..

Kami berjalam di taman dan menikmati french toast + kopi panas… Aduhhh… Sangat menyenangkan..

Kami turun ketika semua pengunjung sibuk makan tengahari. Skyline sangat lengang…

Dan bila sampai ke bawah, kami memilih untuk mencuba jalan baru, melalui Batang Kali. Jalannya sangat lengang dan banyak sungguh tempat rekreasi di sepanjang jalan… Maaf ye anak2, mama tak spare baju untuk mandi sungai. Next time kita datang lagi. Kami berhenti di empangan Batu, Ulu Yam. Wah ada servis bot dan kayak.

Nampak ganyanya, lain kali kalau nak ke Genting, kena bawa baju mandi dan fishing rod bersama.

Semalam aje kami telah mencapai awan diatas gunung, melalui hutan dan singgah di sungai. Next time kita plan bagus punye…..

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on February 11, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: