:: Secalit Kegembiraan diCelah Kedukaan ::

image

(gambar – along beratur untuk mengambil hadiah no 1 dalam kelas)

Mama selalu mengingatkan along yang mama tak kisah berapa A yang along dapat. Memandangkan along baru saja memulakan sesi persekolahan tahun 6. 3 tahun di Saudi, banyak yang along ketinggalan.

Namun mama selalu tekankan, asalkan along bersungguh2 belajar, itu sudah cukup bagus. Buatlah setakat yang mampu.

Tapi along memang kuat semangat. Mama tahu, sukar hendak mrnyesuaikan diri dgn kawan dan tempat baru. Along bangun awal setiap hari untuk buat ulangkaji. Mama bekalkan doa setiap hari, agar along mudah menerima dan memahami pelajaran di sekolah.

Dan, usaha along tidak sia2. Alhamdulillah, dalam kucar-kacir mama menjaga amani di hospital, along hadiahkan keluarga kita dengsn Mumtaz untuk ujian PSRA.

Tahniah along! Semoga along terus berjaya di dunia & akhirat.

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on November 8, 2012.

6 Responses to “:: Secalit Kegembiraan diCelah Kedukaan ::”

  1. Tahniah untuk Along…tahniah juga utk mama dan ahli keluarga lain…semoga kecemerlangan berterusan di dunia dan akhirat

  2. tahniah Along…. she’s smart!! tahniah mama and babah also….

    • Punya la poyo minah tu. Bbh dia bw belanja mkn taza, dia tanya napa nak belanja. Bbh ckp sbb along dpt mumtaz. Along ckp, ape yg best, takde rasa apa2 pun.. huhuhu

      • hahaha… ayoooo… takde perasankah…?? tapi ye lah… dah kena train 3 tahun kat sini… exam is nothing kan… so kat sana, buat peksa, dpt result… dah, selesai tanggungjawab dia sebagai pelajar… so along dah buktikan dia berjaya kerana dia belajar tanpa ada motif lain…. hahaha….

      • Ha ah.. 3 thn belajar semata2 bkn utk exam dan dpt no 1.. kami pun tak push sangat. Tusyen pun tak hantar… Awal2 masuk, cikgu bg kelas second sbb tak reti arab lansung. Ujian pertengahan result bagus, baru masuk kelas first….pastu baru dia start gear…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: