:: Amani Sukakannya ::

image

Ayookkk tak perasan ke mulut terlopong tuh!

image

Suka betul amani dengan kaki horse tu… salu dijilatnya…

Wah, amani tengah praktis duduk dgn betul. Tanpa tool yg sesuai, biasanya baby ds akan duduk terkangkang. Ini kerana semua baby ds sangat fleksivel.

Dan mungkin ada yg tertanya, kenapa budak ds suka buka mulut & jelir lidah. Jawapannya ialah budak/bayi ds mempunyai ‘low muscle tone’. Ada yg berpendapat baby ds mempunyai lidah yg panjang. Namun ada yg menggapnya mitos..amani mpy struktur mulut yg kecil… Sebab tu dia suka jelir lidah… Apapun, amani ttp comel dimata dan dihati mama…
Nak tak nak, mama beli juga bambo seat ni… Mama beli preloved punya… Kalo yg baru, harga rm250… Mak oi mahainya bukan main lg… Nanti mama ambil gambar byk2..

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on October 3, 2012.

7 Responses to “:: Amani Sukakannya ::”

  1. bamboo seat gambo atas kan? gambo bawah tu just a normal baby car seat or a special one jugak? tapi seat (gambo atas) tu macam selalu tengok baby biasa pun pakai… utk ajar baby duduk ke?
    Now I know why… the jelir lidah thing… hehe… sblm ni taktau….

    • Ha ah bamboo seat yg atas.. yg bawah tu gambar sesaja… haks!
      Actually budak normal pun pakai seat tu, utk praktis duduk… cuma selama ni anak normal, takdenya mama nak beli seat ratusan ringgit tuh… ni utk budak special, mama beli jugak la…
      Yup, all budak ds suka bukak mulut dan jelir lidah… that’s their nature tapi ada jugak tak tau, pi tanya, nape dia suka bukak mulut… huhu… mama jawab, sebab dua special! So, mama kena tap kat lidah dan tolakkan dagu ke atas spy lidah itu disimpan…Anyway, she’s comel ape dengan mulut nganga gitu… hahaha

      • Yaa.. Amani ttp comey, cute, adorable di mata/hati auntie Ani. Rindu ah kt Amani ❤

      • Buat masa ni aunty ani hny boleh tgk amani sbb dia sangat choosy… Boleh try dulu nanti ahaha…

  2. salam..sy mempunyai seorg anak ds.nk berkongsi info dgn akak.bleh sy dptkn acc facebook x??

    • Salam… boleh, takde masalah. In fact kat fb ade kumpulan sokongan… Ramai lagi diluar sana mempunyai anak ds…Fb akak Zarina Zainol

  3. tq !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: