:: Yumm yumm ::

image

Yeaaayy… dapat mkn jari kaki…

image

Sedihnya muka dia….

Haahhh… Dapat juga amani masukkan ibu jari kakinya kedalam mulut. Sebenarnya aktiviti ini sangat bagus untuk budak ds. Ini kerana mereka belajar mengenali anggota badan sendiri… Ia termasuk dalam salah satu aktiviti terapi harian..

Anyway, mama bantu sendalkan tangan bawah bontot amani. Yelah, kaki amani pendek, mmg sukar baginya untuk dapatkan jari kakinya..

Amani masih belum dapat bertahan lama untuk mengangkat kepala semasa meniarap. Sekarang mama umpan dengan movie kartun utk ransang amani spy bertahan semasa meniarap… Kalau amani kuat mengangkat kepala dan dada, mudah sikit nak train merayap…

Tak apalah amani, biar perlahan asalkan tidak mengganggu kesihatan amani. Apa yang mama pelajari dari ibu2 baby ds lain ialah, jika bayi kita cepat dalan satu2 perkara, tak semestinya dia cepat dlm perkara yang lain!

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on September 18, 2012.

2 Responses to “:: Yumm yumm ::”

  1. macam best jek amani tengok tv tu… siap silang tangan tu…macam budak besar dah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: