:: Misi Terakhir? ::

image

Ini puting yg dibeli bersama botol.. ada lagi puting yg tak masuk bergambar…Sehingga hari ini, Amani mahu Pigeon peristaltic plus yg kanan sekali tu…

image

Amani dalam space room.. a special room for special needs children. Amani suka dalam ni, banyak sumber cahaya yg stimulate mata dan otak.. Dan yang paling penting ialah beraircond… kalo nurseri biasa mana ade aircond….

image

2 budak istimewa sedang berinteraksi.. Ika (anak roommate mama) juga istimewa, beliau merupakan GDD girl… So sweet melihat mereka berdua…

image

Bila dah kenyang, baru boleh tidur lena….

Sukarnya rasa bila mama perlu berulang alik ke pusat jagaan untuk menyusu Amani. Botol terakhir yg mama berikan kepada penjaga Amani adalah MAM… Ok, amani mahu minum jika dalam keadaan mengantuk. Jika sedar, sorry, Amani tolak mentah2. Amani sanggup hisap jari dari menyusu dari botol… Jika dipaksa juga, melalaknya macam kena dera…Aliran dari puting mam jugak agak laju untuk amani walaupun bersaiz 0mth. Kesian tengok Amani menelan ber-gulp2….

Kadang2 tak sangka yang bayi special macam ni pun pandai menilai, jangan kata nak suap, nampak botol kat depan mata pun dah melalak…. Fussy sungguh….

Hari ni mama melilau lagi… Misi mencari botol seterusnya (berdasarkan saranan kawan dan bacaan dari internet).. hajat nak beli brand mimi jumi tapi takde pulak distributor sekitar shah alam
.. Dari uitm mama ke ttdi mencari botol mimi jumi.. rupanya distributornya dah pindah.. mama terus pecut ke jusco bukit raja utk beli botol breastflow.. sambil tu mama intai brand pigeon.. ada saiz ss.. ehmm, ok juga untuk dicuba… Pigeon peristaltic plus ni dari Jepun.. katanya best selling kat jepun..

Ya, alhamdulillah amani mahu menyusu botol pigeon … Harga botol pigeon lain agak murah tapi yang ini harganya rm40.. lebih mahal dari botol2 yg dah ada dalam simpanan mama sebelum ini…

Mama harap ini misi yg terakhir!

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on July 14, 2012.

2 Responses to “:: Misi Terakhir? ::”

  1. Semoga Allah balas kesabaran mama Amani dengan kebaikan dan kemudahan dalam urusan hidup.

    • Alhamdulillah lega sangat bila amani nak menyusu botol. Kalo tak, asyik melalak je..kdg2 sampai tertidur sambil hisap jari. Sekrg nyusu botol boleh habis 3oz…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: