:: Milestone Terbaru ::

image

yah..yah.. penat tau…

image

image

kepala dan badan saya je ngereng…

Amani sudah mengereng… Yeayy… Dan bila ditiarapkan, kepala amani dapat bertahan agak lama serta boleh meninjau kekiri dan kanan… Best, kan boleh nampak macam2…

Sebenarnya aktiviti melibatkan meniarap (tummy time) sangat bagus untuk menguatkan otot leher bayi. Mama terkilan sebab lambat mengetahui perkara ini. Awal2 dulu mama takut nak tiarapkan amani kerana ada stoma bag tp itu sebenarnya tak mengganggu lansung.
Selepas merayau2 di internet, baru tahu pasal ni. Tak apa, masih belum terlambat.

Tp lagi sedih bila takde tempat kosong untuk baby di kiwanis. PENUH…Mama kena tunggu jika ada yang withdraw atau naik ke level yg lebih tinggi. Nampak gaya mama perlu ‘merayau’ di internet selalu untuk mendapatkan maklumat untuk menambahbaik keadaan amani…

Apapun, alhamdulillah.. dengan biological age 3.5 bulan, amani menunjukkan progress yang agak memberansangkan… Tidaklah laju namun tidak terlalu perlahan… Isnin depan appointment dengan dietrician… Tak sabar rasanya sebab banyak yang mama nak tanya nanti!

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on June 13, 2012.

4 Responses to “:: Milestone Terbaru ::”

  1. Nampak macam besor Amani nih… sebab gambor tu besor kot… apa2pun MCik Ita happy tau perkembangan positif Amani. Semoga positif++ selamanya ye Amani… bagi Mama tenang hati utk sambung keje. So, hari tu kata macam ok tapi tak dpt day care tu yek? Tak apa, ada rezeki utk Amani kat tempat lebih bagus tu… usaha, sabor dan redha ye dik… jgn putus asa.

    • Dah besar sikit dari sebelum ni… InsyaAllah, day care tu memang ada…special punya sebab ade thetapist kat situ.. Yang takde availability tu pulak, kat Kiwanis. Kiwanis ni merupakan NGO yg support down syndrome people/famili. Banyak resource dan support kat sini… Takpe lah, hope nanti ada .. Kat Kiwanis biasanya seminggu sekali, so kena arrange lah dengan jadual waktu nanti…

  2. alhamdulillah, seronok i tengok Amani🙂 tak pa zarin, ada hikmah tak dapat tempat sementara nih… ada yang lebih baik sedang menunggu insyallah. tahniah juga untuk u zarin sbb semangat u sgt kental. a salute u.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: