:: Cerita ceriti ::

image

First ever smile caught by the camera!


Senyuman ini bisa mengubat hati mama… Normally her smile was

reserved for angel in her dream.. huhuhu… May be she didn’t

know that smile is the best way of communication and

socialisation for babies… So, what’s amani’s latest progress?

She has started taking plain sifted porridge… Mula2 melalak

tapi lama2 baru tahu …. Oh! Makanan rupanya… Alhamdulillah,

amani dapat menelan walaupun rupanya sangat kekok sekali….

image

Messy nye.. baik takyah pakai bib…

Sambil mengurangkan stress mencari maklumat berkenaan ‘kelebihan’ amani, mama jahitkan sarung tilam amani… Walaupun banyak ready-made kat kedai, tapi mama buat versi kain wool…. Takde dijual kat kedai… Amani suka, kan….

image

Sweet time….

Tudung special edition for http://ejalz.blogspot.com

Dan hari ni mama beli tudung anggerik avenue utk aunty yg jauuuhhhh di saudi… Suke ke, tak suke ke, kena terima jugak sebab ni edisi terhad looohh! Muahaha…

Aunty ani, thanks for the sesi menambahkan kedut dimata (???) … Round sorang2 lepas ani balik pun boleh habis 300+… Ishk bahaya betoi…

Aunty nor & uncle usop, makasih visit mama amani ye.. nanti kalo nak buat mee udang, kena tanya sekali lg sbb ade secret resepi yg tak diperturunkan hari tuh… Nanti dtg lagi mkn char kuew tiau pulak… Ada berani? Lagipun kete lawa lg hebat tu takkan nak simpan je kan… Hehehe… Gambar bawah ni mee goreng versi char kuew tiau….

image

char mee ….

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on May 24, 2012.

6 Responses to “:: Cerita ceriti ::”

  1. Sessi mnambah kedut d mata?? Hehehe.. Sbenarnya Ani dh agak sessi slp itu akn mangempiskn purse sbb tu kena balik cpat2😉

    • Menambah kedutan dimata sbb asyik tergelak dan tersenyum… Hehe..
      Nak buat cemana, beli brg2 keperluan yg tak bape perlu utk anak dara kat rumah…

  2. mula tu geram nk golek2 amani tp sbb masa sampai tu dia baru lepas mlalak, tak jadik la.. masa tolak buggy amani jalan2 rasa bangga giler sbb ade baby, org asik tgk2.. perasan baby sendiri ngeh3..

  3. comellllll dia senyum… cam nak makan kamera jek… kekeke…
    tudung yg macam along punya ekkk (yg dalam gambar tepi tasik tu)? suka…suka…suka….. nanti leh tunjuk kat mana, turn kami plak utk mengempiskan purse… hahaha….

    • Material, awning dan brand sama.. yg ni ade pelapik dagu, dah habih stok sbb special edition. Yg mcm along tu takde saiz besar la. Kalo nak beli brand ni outlet dia kat sacc mall ngan kompleks pkns. Kalo ke kompleks tu, kompem boleh nipiskan purse… Huhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: