:: Rumahku Rumahmu jua::

image

Akhirnya kehadiran anak burung ini dapat dikesan dek kucing… Mereka hilang begitu saja…

Haishhh rumah mama dah jadi macam zoo dah la ni… Duk kat hutan, macam ni lah…
Rasanya atas bumbung dah jadi tempat istirehat cik nyet. Asyik dengar kaki me’racing’ kat atas rumah.

Cik nyet sedang menikmati nenas yg dah busuk pemberian mama… (adeh kan dah kena marah ngan babah, takut nanti dia datang lg)

Satu lagi, kumbang (org utara sebut kaboi)… Asik langgar cermin je. Ketung-ketang setiap mlm. Tp hari ni lagi hebat, kumbang bertanduk membuat rumah dibawah pintu (kebetulan pintu sudah dikorek anai2)…

image

Rumahnya dibawah pintu..

Ulat gonggok … Isk bersepah sepah sampai anak2 dah tak takut…

Dan satu hari terjumpa haiwan exotic tak tau nama… Mama panggil cacing hammerhead…

image

Cacing hammerhead?

Nak renovate rumah, kena tunggu Along habis upsr dulu.. kesian pulak dia tak boleh study nanti (rajinnya anak mama huhuhu)… Sementara nak sampai hujung tahun, harapnya takdelah sampai cik nyet beranak atas bumbung…

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on May 16, 2012.

4 Responses to “:: Rumahku Rumahmu jua::”

  1. along upsr eeehhh tahun ni? dah besor dah dia….hehe.. selamat belajar rajin-rajin yee along..moga cemerlang dlm upsr… insyaAllah…
    weiii…. gelinya tgk cacing hammerhead tu? kome wat per ngan dia? buang ke? eeeee…. geliiii…..

    • Tu lah dah besarrr.. tak tahu apa nak diexpect utk upsr sbb 3 thn tak blajar kat mesia… so far, math buleh la sbb coach sendiri kat rumah…
      Kami pun first time tgk cacing hammerhead tu.. eeee geli…

  2. Salam Zarin,

    Amboi sedapnya depa makan tepi tasik no…tuh zainul pulun makan x tengok camera tuh…:)

    alhamdulillah…semua yang terbaik untuk you sekeluarga. For ur info i dah sampai ke madinah early this month . tak tergambar dengan kata-2

    • Hahaha, dia berebut dgn bdk2 sbb feveret dia…
      Ye ke dah sampai sana? Alhamdulillah… Tentu rasa mcm nak pegi lg kan?..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: