:: Inovasi kah ini?? ::

Innovasi merupakan faktor yang menyebabkan mama gagal mencapai markah untuk mencukupkan markah kenaikan pangkat. Sedih! Itulah yang dirasai ketika itu, walaupun sudah berkhidmat lebih 8 tahun. Sedih kerana penilaian yang bergantung semata2 di atas sekeping kertas yang dinamakán ‘prosedur baru’. Apatah lagi jika bertukar pengurusan atasan. Jadilah kita seperti ‘siapalah aku dimatamu’….

Namun, bila difikirkan semula, Allah lebih mengetahui samada rezeki kita mencukupi atau tidak. Jadi, tiadalah gusar tentang itu. Sesungguhnya Allah yang menentukan rezeki hambaNya, sudah tentu Allah akan mencukupinya, dan hanya Allah yang tahu bagaimana. Rasa kecukupan terletak di HATI… Bukan pada banyaknya harta atau kewangan, atau besarnya kereta….
Eh, dah lari tajuk ek? Patutlah susah nak siapkan conference paper. Asyik melalut je.
Ok, tentu kita ada banyak tudung fesyen yang kadangkala dipakai sekali dua je… Betui? Mama suka sangat beli tudung untuk match dengan baju. (kan dah membazir … Huhuhu ).. Sejak duduk di Saudi, banyak pulak shayla yang tidak dipakai sebab susah nak lekat bila dililit. Ehmmm nak buat ape ye dengan shayla yg setengahnya agak pendek. Meh kita berinovasi!
Ini tudung fesyen yang mama tanak pakai sebab pendek dan cantik sangat…

image

Lace yang kat luar yang nampak tudung ni cantik sangat...Buang yang luar tuh...

Kita buang layer luar dan ganti dgn shayla… Kena jahit sket.. ha jadilah macam ni. Senang nak pakai, dah ada awning … Nak lilit pun boleh…ok, buleh patenkan tak ni?

image

dan gantikan layer luar dengan shayla...

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on March 29, 2012.

4 Responses to “:: Inovasi kah ini?? ::”

  1. ariani kata…. “tiru kitaaaa…” …. haha…
    naik pangkat tu citer bila? baru ni punya ke? alaaa…. takpe la… bukan rezeki lagi…. cuba lagi nanti….. caiyok….caiyok…

    • Eh tu bukan tudung ariani loh… Yg naik pangkat tu tak cukup inovasi. Kan lecturer kena buat all in one utk naik pangkat…

      Ni yg rasa nak apply kat perak pulak la… Aci tak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: