:: Colic?? ::

Ingatkan kalau breastfeed baby tak colic. Tak juga ye. Dua tiga hari ni amani selalu colic bila malam. Tapi alhamdulillah, pukul 11 biasanya dah ok. Tapi masalahnya ialah once dia tidur, dia takleh bangun menyusu. Terpaksalah mama buka baju dan tukar lampin supaya amani alert walaupun pada pukul 4 pagi. Kalau dibiarkan, tak menyusu sampai 5 6 jam. Ada ketika mandi pun dia boleh tidur. Tengok gambar bawah ni, siap senyum lagi sambil tidur.

Amani senyum

Dah pukul 9 pagi, masih takleh bangun... siap senyum lagi...

Pagi ni banyak lah masa mama sebab amani sambung tidur dengan nyenyak.

Tinjau anak burung kat belakang rumah. Dah menetas 2 ekor.

Anak burung

Dah menetas 2 ekor...

Pisang nangka pun dah masak. Yeay! Boleh goreng…

Pisang nangka

Yeay! Dah masak...

pisang goreng

Goreng pon sodap!

Ni sarapan + lunch mama. Mee kari sedap (perasan) dan kopi habbatussaudah… Haaa kopi ni, jiran mama punya bisnes.. mama suka sangat. Kalau nak order, boleh mama cakap kat owner dia.  Kepada empunya blog http://ejalz.blogspot.com nanti saya kirim kat awak satu kotak kopi ni… sekali pekena, tak hingin dah neskepe  (tapi neskepe saudi sedap, kan?)

image

Mee kari + kopi habbatussaudah

Sorry la ye, tajuk entri pasal colic tapi melalut bab lain…

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on March 21, 2012.

6 Responses to “:: Colic?? ::”

  1. yeayyy… dapat kopi spesel… nescafe saudi tak nak ke? boleh kirimkan 1 kotak gak… kita exchange eeekkk… hehehe…
    budak kenit tu nmpk sebijik muka abang iyad… siap senyum lagi masa tidur… mimpi best tu….

    • Tamo la neskepe saudi. Kang addict sapa nak tulung beli. Lain la kalo duit berkepuk boleh pi sana tiap tahun (how I wish to)… Ha ah sebijik iras iyad, cuma mata tu iras alien sket… Kikiki…

  2. colic.. mama makan apa tu.?.hihi…

    Sedapnya mi kari.. byk kerang… kat sini kl ada pun yg frozen..

    • Tu la kak… Saya dok wat checklist nih. Tgk apa yg saya mkn. Mee pun buleh kembung jg kan.. huhuhu

  3. ye ina..mee pun blh kembung..hihi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: