:: 3 Hari Mama di Wad::

Amani dah bebas sikit tanpa tiub oksigen. Mama kena monitor paras oksigen dan muka Amani, takut biru. Susu pula kena beri via tiub setiap 2 jam. Tak tidurlah mama. Tolonggggg…. Mama letih.
Pakar jantung cakap toksah breastfeed sangat, takut amani letih. Pakar pedatrik pulak kata dia tak percaya… Dia suruh mama breastfeed selagi Amani nak. Amani cuma nak tidur…. Tolonggggg caner nak bg amani jaga lama sikit nih… Berat Amani masih statik 2kg…. Aunty2 kat luar sana tolong doakan Amani ye…

3 hari mama kat spital, berat turun lagi… Dah jatuh 51.5kg… Meh tengok gambar amani dengan baju petite…. Comel, kan.. Mama cakap mata amani mcm mata alien.. huhuhu….

image

image

image
Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on January 23, 2012.

8 Responses to “:: 3 Hari Mama di Wad::”

  1. MasyaAllah… comel dia senyum….. suka-suka jek mama kata mata alien… hehehe…
    mama kena sabar ekk… kena berjaga kat spital… ni ujian sebelum boleh bwk balik kan…. insyaAllah dipermudahkan… (berat pun dah turun kan.. tak yah susah2 diet bagai… hahaha)

    • Tengah senyum kat malaikat kot tu. Mama kena balik jugak, sbb dah jadi zombi kampung pisang. Nurse tak tolong lansung. Huhuu…

      Ok la, kira alien comel….

  2. apa-apa pun…amani tetap comel… siannya ina.. tapi sabarlah..sikit je lagi… insyaAllah amani boleh sihat.. dah byk improvement pd amani kan… Semoga amani cepat boleh balik.. ina pun boleh rehat…

    • Kak, dari segi kesihatan, Amani dah takde problem. Pernafasan pun smooth, colostomy ok dan najis pun ok. Cuma nya, dia masih belum pandai menyusu secara berterusan. Letih juga sentiasa nak buat facial dan mouth therapy. Kalau larat, buat… Otherwise, masuk je susu via tube. Susu 2 jam sekali tu still kena proceed even dah balik rumah tp at least rileks sikit sbb hubby boleh tolong.
      Doktor ckp derang bg balik iff amani dah pandai menyusu sampai kenyang.

  3. Alhamdulillah..progress Amani semakin baik walau perlahan, berkat kesabaran Ina dan suami.
    Facial dan mouth therapy macam mana yer Ina..macam org buat facial kat saloon tu ka ..urut2 muka?

    Ina, jangan lupa jaga kesihatan diri ..amik supplement diri🙂 …

    • Facial therapy tu urutan kat muka utk make sure bby bangun tidur… Mouth therapy pulak utk stimulate mulut supaya bby praktis gigit dan hisap susu…

  4. Pagi ni lepas solat subuh saya teringat kat Zarina n your family. As this is a difficult time for you. I prayed that God make things ease for you n family and may Amani gains good health soon, insyaAllah.

    • Alhamdulillah, saya gembira dgn kehadiran special edition yg sorang ni. Walaupun tiap hari saya berulang alik ke hospital, byk yg Allah permudahkan untuk sy dan keluarga. Terima kasih for your dua’…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: