:: Amani Meniarap ::

image

Hari ini mama berkesempatan bertemu dengan doktor. Amani sudah membuang air besar (via stoma). Ini bermakna keadaan sambungan ususnya berkeadaan baik. Alhamdulillah.

Namun, jantung bayi mama mempunyai 2 lubang. Kalau diikutkan, ia adalah normal untuk bayi premature. Ini menyebabkan proses pernafasannya kadangkala terganggu. Terpaksalah nurse pasangkan ventilator.

Jika pun semuanya sudah stabil, Amani masih belum dapat pulang. Ini kerana keupayaan menghisap susu dan menelan masih belum diketahui. Bayi ds kebanyakannya bermasalah untuk menelan. Hanya doa saja yang mampu mama lakukan sekarang ini.

Ini gambar Amani ditiarapkan. Nurse baru sambungkan sringe susu ke tiub dimulutnya. So, Amani sedang minum susu sambil meniarap!

Lepas visit Amani kami melawat tugu negara. First time untuk budak2 (first time untuk mama juga)… Hahaha…

image
Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on January 8, 2012.

7 Responses to “:: Amani Meniarap ::”

  1. At least dah boleh declare “dah melawat tugu” hehehe… Kami lum lg nih. Kena masuk dlm agenda next cuti la cam ni. Hehe…
    3 beradik tu pg visit adik amani ke? Depa paham tak agaknya condition baby..?

    • Haahaha….. Dengan bangganya saya telah pun melawat tugu negara…

      So far saya tak bg bdk2 masuk wad except Along. Hanya Along yg faham situasi amani, sebab bg contoh budak ds.

  2. Alhamdulillah, good progress from Nur Amani…about her usus….🙂

  3. hik hik..tak terpikir pun nak melawat tugu negara🙂

  4. isk isk Auntie Aizal ni … tugu negara tak gi melawat tapi MONAS di seberang gi melawat. Alhamdulillah, Amani dah boleh buang air besar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: