:: Sudah Bernafas Sendiri ::

image

Hari ni Amani dipindahkan ke wad peadatrik… Tapi masih dalam inkubator…
  Since Amani dalam inkubator, tak perlulah mama tunggu kat hospital. Alhamdulillah. Bunyi macam kejam je, tapi hakikatnya mama kena jaga Abid yang kena chicken pox… Huhuhu… Kiri dan kanan sudah penuh. Ya Allah, janganlah ada dari atas pulak…
  Alhamdulillah, perkembangan Amani agak bagus. Nurse pun sporting, tiap2 hari bagi sringe kat mama untuk titiskan air kat mulut Amani.
  Yang paling mengharukan hari ini ialah… First time mama dengar Amani menangis dengan kuat… Rasa macam nak menangis! Masa bersalin memang Amani menangis tapi masa tu tak sempat nak rekod dalam kepala… Lepas masuk nicu, tak dengar dah suara dia…
  Amani mesti kuat ya! Ramai aunty kat luar sana tengah tunggu Amani balik… Sebabnya, Amani sangat istimewa, mama’s special edition!
  

Posted from WordPress for Android

~ by Zarina on January 4, 2012.

20 Responses to “:: Sudah Bernafas Sendiri ::”

  1. alloooloooo…. comey bulat dak kenit amani nih…. hidung cantekkk aaaa… badan pun nampak mantap jek… insyaAllah, Amani budak strong… nanti kita berkenalan ekkk 7 bulan lagi…..

    Abid kena chicken pox plak ke… baru mula sekolah dah kena ponteng eekk… alin ngan iyad tak jangkit?

    • Aunty tak perasan ke lobang idung amani besar sebelah sebab dr masukkan tube ari tu…. Ari ni amani dah 2.01kg… Itu yang nampak bulat.
      Abid kena mc 3 hari. Letih juga nak asingkan budak2 ni. Tawakkal lah….

      • Ye ke… Tak perasan pun…. Hehehe.. Tak pe.. Nanti dia form elok balik kot… She doesn’t look like having any problem… MasyaAllah… She’ll grow up as a cute little girl.

        P/s Amani, I hv something for you. Mama, pg carik… Hehe..

      • Carik ape plak aunty aizal nih… Nanti bulan 7 make sure hadiah special utk amani tau… Utk baby SE….

  2. dan ramai Uncle yang menunggu Amani balik ,,,

  3. Kak Ina, terima kasih kerana berkongsi dgn kami melalui blog kami. Sekurang2nya kami dapat berkongsi amani dan semoga amani dapat menolong kami menjadi insan yg lbh baik, amin.

    • InsyaAllah… Moga kita semua dapat memahami erti takdir… Dapat merasai apa itu ‘ketabahan’. Bukan semua insan yang dapat merasainya. Semoga kita tergolong dalam kalangan orang2 yg sabar. Amin. Tq ayu….

  4. Terharu dlm gembira dgn perkembangan Amani. mCik Ita doakan Amani akan terus membesar dlm sihat, ceria, comel, bijak, baik dan cantik… Amani kena kuat ye nak… supaya mama tak risaukan Amani…

    Salam peluk cium dari mCik Ita

  5. alhamdullilah amani dah 2.01 kg..

  6. Dah tak boleh sub-reply lagi… Hehe… Carik kat blog auntie ler… Hehehe… Gi tgk cepat…

  7. maaf Zarina sebab tak de bertanya khabar sebelum nie…terkejut bila baca email berkaitan awak dah melahirkan sebab bila dihitung baru 7 bulan. Rupanya ada komplikasi….saya doakan Amani sihat dan bertambah baik hari ke hari….nanti untie ziarah ye selepas untie lepas pantang dan bila Amani sudah pulang ke rumah. Nanti bolehla berkenalan dengan anak untie, Ariqa….Amani cuma lambat seminggu je…sebelum ni saya agak sibuk sikit sebab Ariqa nie tidurnya tak mengikut waktu…tu sebabnya tak sempat nak call awak direct…cuma bertanya melalui teman jer….apa pun semoga awak tabah ye Zarina, saya doakan semoga semuanya bertambah baik…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: