:: Cerita Gigi Iyad ::

Semalam Iyad tunjukkan gusi depannya, ada gigi tumbuh… Terkejut sangat mama…. Mama agak, tentunya gigi kekal mula tumbuh, tapi tak dapat tumbuh sempurna kerana dihalang oleh tunggul gigi susu… Rasa bersalah sangat kerana mama tak monitor keadaan gigi Iyad, sampaikan mengalir air mata mama. Mama tanya kenapa Iyad tak cakap awal2, tersengeh2 je mamat nih… Sambil tu, mama search kat internet, kot2 ada kanak2 lain mengalami situasi sama. Owh, ada jg … Boleh ke diselamatkan gigi kekal tu? Mama asyik memikirkan perkara ni sampai tak dpt tidur… Boleh ke gigi kekal tu tumbuh proper nanti? Kalo tak, kan jongang pulak…. Tak pun, kena pakai braces… Pagi ni (21 Dec) babah bawak kami semua ke klinik… Mama jadi jurucakap tapi tak sanggup nak teman Iyad.. babah yg temankan… Alhamdulillah, dr ckp, tu bukan gigi kekal tp tunggul gigi susu tertolak keluar menembusi gusi… Fuhhhh leganya mama… Dan dengan senang sekali dr mencabut tunggul gigi susu.. pandai dia layan Iyad, sampaikan Iyad tak perasan pun bila dr injek.. Iyad keluar dari bilik dr dengan muka konfiden sekali… Bagus anak mama sorang ni!

~ by Zarina on December 21, 2011.

2 Responses to “:: Cerita Gigi Iyad ::”

  1. Assalamualaikum WBT. Apa khabar? semoga semuanya sihat2 selalu ya.. takat batuk selsema tu mmg dah musim. Na..mcmane nak jadi followers blog kamu ni na?? suka aku baca cerita kamu yg bersahaja ni.. weekend ni kami nak bawa anak2 ke Tabuk.. tu cari blog kamu. sbb tahu kamu ni rajin berjalan tempat2 yg bersejarah. Aku ni tak berapa nak senang sangat kalau bawa anak ke tempat yg banyak shopping. baik kita bawa ziarah tempat2 yg bersejarah. kalau balik Msia dah susah nak datang lagi. Nak mula yg dekat2 kawasan saudi dulu.. apa2 nanti aku tanya mu jer deh.. take a gud care. salam buat anak2 n zainol ya. Jgn lupa kami tau..😉 Wsalamkm.

    • Waalaikummussalam…nak jd follower? Kalo ade button kat page tu tekan je… Aku pon tak tau hehe..
      Aku tak pernah ke tabuk… Cer search kat google, pastu cari koordinat dia… Salu aku wat camtu ler… On the way kat highway ade al-aznam castle, leh singgah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: