Happy Birthday Abid Amsyari!

Abid turns 6 on 13th August…Teringat lagi masa melahirkan Abid dulu….premature 35 minggu. On that day, mama bleeding, small spot of blood. Dr Norleen bagi jap untuk kuatkan paru-paru baby dan nak maintain baby supaya tak keluar…Terpaksa warded pukul 12 malam dan the next day, on 5.30 am, rasa macam baby nak keluar je….alhamdulillah tidaklah sakit mana, walaupun orang cakap ketuban darah ni sakit…..Dalam kelam kabut menahan sakit, mama berjalan cari nurse (padahal boleh je tekan button)…dan masa tu memang baby nak keluar sangat-sangat dah….nasib baik Dr Fairuz (nasib baik bukan Dr Zambre – malu kalau kena Dr lelaki)…Alhamdulillah sekali je teran Abid keluar, dengan berat 2.3kg…..kecil tapak tangan je….terpaksa masuk inkubator 2 hari sebab paru-paru belum matang..

Sampai sekarang mama tak pasti kenapa Abid premature….Dr cakap plasenta kurang sihat…Alhamdulillah Abid sihat…Sebab itulah diletak nama Amsyari – berdasarkan Amsyar (yg cergas)….memang cergas pun dan hypersensitif….bukan hyperaktif….Abid pula bermakna ibadah – semoga Abid kuat beribadah….

Semoga umur Abid dipanjangkan dengan penuh berkat dan dilimpahi rezeki yg halal serta membawa kebaikan kepada mama dan babah, juga kepada agama….insyaAllah…

~ by Zarina on August 13, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: